II Przetarg nieograniczony na dostawę art. sożywczych sypkich, konserwowych, zup, sosów, koncentratów, makaronów, przypraw.

 
ZESPÓŁ SZKÓŁ LEŚNYCH
89-500 Tuchola, ul. Nowodworskiego 9-13, tel. (0 52) 3348661, fax. (0 52) 3348665,
ogłasza przetarg nieograniczony
o wartości zamówienia pomiędzy 14 000 EURO, a kwotami określonymi na podstawie przepisów art. 11 ust. 8 ustawy Prawo zamówień publicznych, na:
Dostawę art. spożywczych: sypkich, konserwowych, zup, sosów, koncentratów, makaronów, przypraw
 
Opis przedmiotu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia publicznego jest dostawa art. spożywczych: sypkich, konserwowych, zup, sosów, koncentratów, makaronów, przypraw wg asortymentu i w ilościach wyszczególnionych w załączniku nr 2 do SIWZ. Zamówienie obejmuje sukcesywne dostawy  według zamówień składanych przez Zamawiającego, loco magazyn żywności w siedzibie Zamawiającego, w okresie 12 miesięcy od dnia podpisania umowy.
Dostawa partii towaru nastąpi najpóźniej dwa dni po telefonicznym zamówieniu. Dostarczane artykuły muszą posiadać odpowiednio długi termin przydatności do spożycia, wyprodukowane i dostarczone zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCAP .
W przypadku 2 nieterminowych dostaw z winy Wykonawcy lub dwukrotnego dostarczenia przez Wykonawcę towaru złej jakości, Zamawiający rozwiąże umowę dostawy ze skutkiem natychmiastowym z winy wykonawcy, a Wykonawcy nie będą przysługiwać z tego tytułu żadne roszczenia. Przedmiot zamówienia przedstawiony w ofercie winien być zgodny z Polskimi Normami.
Kod CPV: 15330000-0, 15851100-9, 15871230-5, 15871250-1, 15871260-4, 15871270-7, 15871273-8, 15891000-0, 15600000-4, 15800000-6, 15411200-4
Nie dopuszcza się możliwości składania ofert wariantowych ani częściowych.
Termin wykonania zamówienia – Dostawa sukcesywnie przez okres 12 miesięcy od dnia podpisania umowy według zamówień składanych przez  Dział Żywienia Zamawiającego. Dostawy odbywać się będą w godzinach 7:15 do 14:00 na podstawie zamówień telefonicznych.
Warunkiem udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia jest:
O udzielenie zamówienia, mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
1) zapisów art. 22 ustawy Pzp tj.:
a) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania;
b)  posiadania wiedzy i doświadczenia;
c) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia;
d)  sytuacji ekonomicznej i finansowej.
2)  nie podlegania wykluczeniu z przedmiotowego postępowania na postawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy;
3)  spełniania pozostałych warunków określonych w SIWZ.
W celu wykazania spełniania przez Wykonawcę  warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. — Prawo zamówień publicznych zamawiający żąda załączenia do oferty następujących oświadczeń i dokumentów:
a)       Wypełniony formularz oferty cenowej stanowiący załącznik nr 1 oraz wypełniony formularz asortymentowo-cenowy będący załącznikiem nr 2 do SIWZ
b)       Oświadczenie Wykonawcy jak załącznik nr 3 do niniejszego SIWZ.
c)       Parafowany wzór umowy (załącznik nr 5).
d)       Pełnomocnictwo - Jeżeli wykonawcę reprezentuje pełnomocnik do oferty musi być załączone pełnomocnictwo posiadające jego zakres i podpisane przez osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy.
e)      Wykaz min. 1 należycie wykonanej „Dostawy” w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia, wykonanej w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy — w tym okresie, z podaniem jej  wartości, przedmiotu, daty wykonania zamówienia i odbiorców  oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że przedmiotowa dostawa została wykonana należycie. Wykonawca zobowiązany jest załączyć wykaz min. 1 dostawy odpowiadającej swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia – załącznik nr 5 do SIWZ.
 
W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia wykonawcy w okolicznościach, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy zamawiający żąda następujących dokumentów:
Oświadczenia, o braku podstaw do wykluczenia Wykonawcy z postępowania na podstawie art. 24 ustawy - załącznik nr 4;
 
Ocena spełnienia warunków dokonana zostanie wg formuły: spełnia - nie spełnia.
W postępowaniu wadium oraz zabezpieczenie należytego wykonania umowy nie jest wymagane.
Kryteria oceny ofert i ich znaczenie: cena: waga – 100%
Oferty należy składać w sekretariacie ZSL w Tucholi w zamkniętych kopertach z dopiskiem:
Oferta na: Dostawę art. spożywczych: sypkich, konserwowych, zup, sosów, koncentratów, makaronów, przypraw. oraz  Nie otwierać przed terminem otwarcia ofert”
 
w nieprzekraczalnym terminie do  24.11.2011r.  do godz. 10.30. na adres jw.
Otwarcie ofert nastąpi w dniu 24.11.2011r. godz. 11.45 w Biurze kuchni Zespołu Szkół Leśnych ul Pocztowa 11 w Tucholi.
 
Termin związania ofertą – 30 dni.
Informacje nt.: zamiaru zawarcia umowy ramowej, ustanowienia dynamicznego systemu zakupów, przewidywanego wyboru najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej – nie dotyczy
 
Wywieszono na tablicy ogłoszeń ZSL w Tucholi dnia:  16.11.2011r.
Umieszczono  na stronie internetowej szkoły dnia: 16.11.2011r.
Umieszczono w Portalu UZP dnia: 16.11.2011r. pod numerem: 381792-2011.
 
SWIZ (280kB) word

metryczka


Wytworzył: Mirosław Kłosowski (16 listopada 2011)
Opublikował: Rafał Kubicki (16 listopada 2011, 14:22:50)

Ostatnia zmiana: brak zmian
Liczba odsłon: 1115