Zaproszenie do składania ofert na zapewnienie zaplecza technicznego (sala z wyposażeniem, catering, przejazdy, noclegi) do realizacji 10 dni szkolenia w terminie 30.07-3.08 i 3.09-7.09 br. w ramach projektu "Borowiackie Szlaki"

Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie zaplecza technicznego składającego się z sali wraz z wyposażeniem, cateringu, przejazdu, noclegu i materiałów dydaktycznych niezbędnych do przeprowadzenia szkolenia.

Termin szkolenia przewidziany jest na 30.07-03.08.2012 r. (pierwszy blok) oraz 03.09-07.09.2012 r. (drugi blok) – łącznie 10 dni szkoleniowych – od godziny 8:00 do godziny 18:00.

Miejsce szkolenia to okolice Tucholi. W przypadku realizacji szkolenia w odległości większej niż 15 km od Tucholi, warunkiem jest zapewnienie uczestnikom bezpłatnego transportu na szkolenie od i do Tucholi.

Sala musi być przystosowana do prowadzenia zajęć dla grupy max. 30 osób pierwszego dnia i 16 osób w pozostałe dni oraz być wyposażona co najmniej w Flip-Chart (z pisakami i blokiem) oraz rzutnik multimedialny z ekranem.

Szkolenie będzie realizowane w grupie max. 16 osób, przy czym Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia grupy do max. 10 osób, przy jednoczesnym obniżeniu ceny (zgodnie ze złożoną ofertą).

Catering zapewniony przez Wykonawcę obejmie co najmniej:
a. pierwszego dnia 2 x bufet kawowy (kawa, herbata, napoje zimne, ciasto), bufet obiadowy (min. dwa rodzaje dań ciepłych, dwa rodzaje surówek, dwa rodzaje deseru) na 30 osób;
b. w czasie zajęć stacjonarnych (7 dni) napoje ciepłe (kawa i herbata) i zimne (woda mineralna, sok) na wszystkich przerwach, w czasie przerwy przedpołudniowej po dwa kawałki ciasta lub dwie kanapki na osobę, w czasie przerwy obiadowej lunch w postaci zestawu składającego się z mięsa lub ryby, ziemniaków lub frytek i warzyw lub surówki, w czasie jednej przerwy popołudniowej deser, w czasie drugiej tylko napoje;
c. w czasie sesji terenowych (dwa dni) zimne napoje (woda mineralna, sok), jeden ciepły posiłek i jedną przerwę kawową (kawa lub herbata, deser).
Proponowane zestawy cateringowe mogą być zamieniane na równoważne po uzgodnieniu z Zamawiającym.

Przejazdy niezbędne do realizacji dwóch sesji terenowych (w ramach terminów szkolenia) będą obejmowały trasę max. 100 km każdy – start i zakończenie w miejscu realizacji szkolenia, pomiędzy godziną 9:00 a 17:00. Dokładna data i przebieg sesji terenowych zostanie uzgodniony w trakcie realizacji zadania. Maksymalna liczba uczestników przejazdu: 16 osób.

Materiały pomocnicze - Wykonawca zapewni każdemu uczestnikowi komplet materiałów w postaci notesu, długopisu i nośnika danych elektronicznych (pamięć typu Pendrive USB 3.0 o pojemności co najmniej 16 GB).

Noclegi dla max. 4 osób w pokojach jednoosobowych w miejscu szkolenia lub z zapewnionym dojazdem i powrotem do miejsca szkolenia.

Pliki do pobrania:
zapytanie ofertowe (pdf) (214kB) pdf
Zapytanie ofertowe (MS Word) (286kB) word
wzór oferty (pdf) (548kB) pdf
wzór oferty (MS Word) (312kB) word
projekt umowy (pdf) (481kB) pdf
projekt umowy (MS Word) (481kB) pdf

Projekt "Borowiackie Szlaki" realizowany jest w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko, Działanie 5.1 Wspieranie kompleksowych projektów z zakresu ochrony siedlisk przyrodniczych (ekosystemów) na obszarach chronionych oraz zachowanie różnorodności gatunkowej, Konkurs nr 1/2010 (5.1.3) Budowa lub modernizacja małej infrastruktury służącej zabezpieczeniu obszarów chronionych przed nadmierną i niekontrolowaną presją turystów. Dofinansowanie zapewnia także NFOSiGW.

Wytworzył: Wiktor Metkowski (20 lipca 2012)
Opublikował: Magdalena Kurpinowicz (20 lipca 2012, 13:07:02)

Ostatnia zmiana: brak zmian
Liczba odsłon: 3524

wersja do zapisu wersja do druku

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

Zamknij